Afdeling Buitenpost-Gerkesklooster

De Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken afdeling Buitenpost –  Gerkesklooster is opgericht op 6 februari 1956. De vereniging telt inmiddels meer dan 220 leden.

Je kunt bij de vereniging terecht voor de basiscursus EHBO, de cursus Eerste Hulp aan Kinderen en de cursus Reanimatie/AED. Sluit je een cursus af met een diploma? Dan kun je lid worden van de vereniging. Dit kan ook als je ergens anders een erkend diploma hebt behaald.

Alle leden krijgen jaarlijks een oproep voor de herhalingslessen. Die lessen kun je volgen op een aantal doordeweekse avonden in het najaar of op één zaterdag in november.  Tijdens deze interactieve herhalingslessen worden de vaardigheden/competenties geoefend, o.a. met een Lotus. Zo frissen we de kennis op.

De cursussen en herhalingslessen worden verzorgd door zeer ervaren docenten. Zij zijn gecertificeerd door Het Oranje Kruis en / of door de NRR.

Regelmatig krijgen we ook het verzoek om EHBO’ers te leveren bij evenementen. Een aantal vaste evenementen zijn bijv. het Fierljeppen in Buitenpost, de wielerronde in Gerkesklooster en de kerstmarkt in Buitenpost.

De inzet van EHBO’ers bij evenementen levert de vereniging financiële middelen op. Zo kunnen we de contributie voor de leden laag houden.