Vereniging

Welkom  bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken afdeling Buitenpost –  Gerkesklooster.

Onze vereniging is opgericht op 6 februari 1956. Op dit moment hebben we meer dan 220 leden.

Je kunt bij de vereniging terecht voor de basiscursus EHBO, de cursus Eerste Hulp aan Kinderen en de cursus Reanimatie/AED. Sluit je een cursus af met een diploma? Dan kun je lid worden van de vereniging. Dit kan ook als je ergens anders een erkend diploma hebt behaald.

Alle leden krijgen jaarlijks een oproep voor de herhalingslessen. Die lessen kun je volgen op een aantal doordeweekse avonden in het najaar of op één zaterdag in het najaar. Tijdens deze interactieve herhalingslessen worden de vaardigheden/competenties geoefend, o.a. met een Lotus. Zo frissen we de kennis op.

De cursussen en herhalingslessen worden verzorgd door zeer ervaren docenten. Zij zijn gecertificeerd door Het Oranje Kruis en / of door de NRR.

Regelmatig krijgen we het verzoek om EHBO te verzorgen bij evenementen. Een aantal vaste evenementen zijn bijv. het fierljeppen in Buitenpost, de gymwedstrijden van GV Maas, de Swaddekuier en de kerstmarkt in Buitenpost. Met de inkomsten uit hulpverlening kunnen we de contributie voor de leden laag houden.